Waarom ik op Geert stem

Zolang ik mag stemmen heb ik op de VVD gestemd. Oké, met een misstap de allereerste keer toen ik op de PSP heb gestemd. De PSP is later, samen met de communisten van de CPN en de PPR opgegaan in Groen Links. Behoorlijk fout dus. Maar goed, dat was in 1974 of zo.
Na die allereerste zinsbegoocheling ben ik trouw op de VVD blijven stemmen tot de genante machtsstrijd in die partij er voor zorgde dat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd. En toen moest ik wat anders.

Op Geert stemmen wordt natuurlijk door een groot publiek als “fout”gezien. Als je dat doet dan deug je toch op een of andere manier niet. Op z’n minst is er dan een steekje aan je los. En juist dát is het wat mij opstandig maakt. Ik maak zelf wel uit hoe ik over dingen denk en wil me daarbij niet door de massa laten ringeloren. Juist doordat op Geert stemmen als politiek niet correct wordt gezien door fatsoensrakkers word ik onweerstaanbaar naar de PVV toe gedreven. Geert durft datgene te zeggen wat van anderen niet gezegd mag worden. Geert heeft ballen. En dat kun je van de meeste andere politici niet zeggen.

Dat wil niet zeggen dat ik het op alle punten met Geert eens ben. O, ik zou niet op de PVV stemmen als ik mij in grote lijnen niet in hun standpunten zou kunnen vinden. Zo vind ik meer agenten, meer verpleegkundigen, focus op het onderwijs, meer rechten voor ouderen en gehandicapten prima. Dat we kernenergie i.p.v. die debiele windmolens moeten gebruiken riep ik al toen ik nog student was. En ook het streven om immigranten pas recht op een uitkering te geven nadat ze tien jaar in Nederland gewerkt hebben is me uit het hart gegrepen. Mijn zoons moeten bij voorbeeld ook gewoon werken voor hun geld, daar is niets mis mee.

Maar er zijn ook dingen waarover ik duidelijk een andere mening heb. Zo vind ik Geert wel erg veel nadruk op die hoofddoekjes leggen. Van mij mogen ze, er zijn ook mensen die hoeden of petten dragen. En joden dragen keppeltjes. Zo lang ik hun gezicht maar kan zien vind ik het best. Geert heeft het over een joods-christelijke traditie die wij zouden hebben. Ik weet niet wat dat is. Joden en christenen hebben nogal een ander geloof en andere gebruiken. Het gezeur over een opkomend Eurabië vind ik ronduit belachelijk, mijn spellingchecker trouwens ook, want die wil er Eurazië van maken. Ook vind ik de pro-Israëlische Geert blind voor wat de Israëliërs met de Palestijnen doen, onder andere in Gaza.

Ik weet ook niet of ik in de toekomst op Geert zal blijven stemmen. Zo lang als “links” mij het gevoel blijft geven dat ik een asociale idioot ben als ik op Geert stem is de kans groot dat ik dat juist blijf doen. Kennelijk moet er dan in onze democratie nog iets recht gezet worden. Het belangrijkste dat Geert met z’n PVV al deels heeft bereikt is dat het praten over problemen die immigranten veroorzaken geen taboe meer is. Als ik door Marokkanen ben beroofd kan ik dat nu gewoon zeggen zonder voor racist te worden uitgemaakt. Net zo goed als ik mag zeggen dat het opgeschoten Nederlandse jongens waren als dat zo was. En misschien gaat Geert zich in de komende jaren genuanceerder opstellen. Ik hoop het maar.

Share Button
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *